Színdarabok

Kóma (2019)

Botond csak a pillanatnak és az élvezeteknek él, míg egy napon egy autó el nem üti. Ekkor egy különleges utazás veszi kezdetét…

Az ifjúsági tagozat előadását a 2019. évi RDT-n különdíjjal jutalmazták.

Írta: Horváth Péter
Rendezte: Jószai Zoltán

EXIT (2019)

(életjáték)

Barátság vagy szerelem? Mi az  igazán fontos? Kiben bízhatok? Számos hasonló kérdés foglalkoztatja a kamaszokat, akik néha jó, de olykor rossz döntéseket is hoznak.

A felső tagozatosok életjátékát a XXVIII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón Arany minősítésre értékelték.

Írta és rendezte: Jószai Zoltán

Az ellopott hold (2019)

(mesejáték)

Fülöp és Lőrinc, a két kópé egyik este hal helyett magát a Holdat ejti hálóba. Az idő múlásával a Földön egyre nagyobb lesz a zűrzavar, különös dolgok történnek. Egy nap a két rosszcsont a holdlakóktól kap meghívást…

Írta: Ludvík Asenazy
Rendezte: Jószai Zoltán

Párhuzamok (2018)

(életjáték)

A diákok hazafelé tartanak vonattal a szünetre, amikor valaki meghúzza a vészféket. Hirtelen témazárót írnak, az ebédlőben kötekednek, majd táncversenyen szerepelnek a tanulók. Mi ez a zűrzavar…és hol van Anna?

A felső tagozatosok életjátékát a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón Arany minősítésre értékelték.

Írta és rendezte: Jószai Zoltán

Húszpercnyi vakáció (2018)

A történet szereplői Jules Verne regénye nyomán visznek minket el két év helyett húsz percre egy lakatlan szigetre. A kalandos történetet egy osztályteremben idézik meg, hiszen a gyermeki fantázia határtalan.

Jules Verne: Kétévi vakáció című regénye alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

Kockák (2017)

(életjáték)

Mit okozhat egy viccesnek szánt születésnapi bejegyzés? Mennyire befolyásolja a közösséget egy élő Facebook-os bejelentkezés vagy egy YoutTube-os videó? Miért ülnek esténként a gép előtt a fiúk?

A felső tagozatosok életjátékát a XVII. Weöres Sándor Diákszínjátszó Találkozón Ezüst minősítésre értékelték.

Írta és rendezte: Jószai Zoltán

Hétszínvirág (2017)

(mesejáték)

Az alsó tagozatos drámások mesejátékában Annuska, a kissé magának való kislány egy anyókától csodálatos virágot kap, amely hét kívánságát teljesíti. Mire használja a kislány ezt a varázslatos lehetőséget? Vajon mi magunk miket kívánnánk?

Írta: Frankó Katalin és Jószai Zoltán

A széttáncolt cipellők (2016)

(zenés mesejáték)

A Grimm mese zenés színpadi változatában a király lányai minden este eltűnnek a palotából, apjuk a kétségbeesés határán áll. A lányok öröksége és így a birodalom is veszélybe kerül. Ekkor tűnik fel Martin, a katona, aki vállalja, hogy utánajár a királylányok titkának. A palota azonban más titkokat is rejteget…

A Grimm testvérek meséje alapján írta és rendezte: Jószai Zoltán

A hattyúvá változott királylány (2016)

(mesejáték)

A mesejáték története több nép meséi között is megtalálható. Az elátkozott királylányokat gonosz rabságban tartják. Jankó – aki édesanyjával az erdőben él – beleszeret egyikükbe. Vajon képes lesz-e legyőzni az átkot és elnyerni a királylány kezét?

Rendezte: Jószai Zoltán

Az ördög három aranyhajszála (2015)

(mesés történet)

Szerencsefia sorsa bár nem könnyű, nevéhez méltóan a szerencse mindig a pártján áll. Így lehet, hogy molnárlegényként – rablók segítségével – elvette a király leányát. Azonban a gonosz királyné utolsó próbaként egyenesen a Pokolba küldi a fiút… bár a királyné megszólalásig hasonlít egy mai tinédzser lány édesanyjához…

Rendezte: Jószai Zoltán