Bemutatkozás

A csoportok vezetője Jószai Zoltán rendező, drámapedagógus.

A kezdetek

A Katedra Színházi Műhely 2014. szeptemberében kezdte meg működését a DE Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájának Arany János téri épületében. Az első évben dráma szakkörként működött, azonban a második évben több támogató, pártoló és résztvevő segítette munkánkat. A név nemcsak a színházi és pedagógiai munkát kívánja kifejezni, hanem további terveinkre is utal.

2016

2016 őszétől két csoporttal kezdtük meg az éves munkát. Még több előadással, színdarabbal folytattuk tevékenységünket.

2017

2017-ben nagyobb médiafigyelmet kaptak ünnepi műsoraink és előadásaink, amelyekkel majd minden hónapban készültünk.

2018

A 2018. évet új arculattal indítottuk és szélesítettük tevékenységünket. Augusztustól Debrecen belvárosában, a Batthyányi utca 8. szám alatti udvarban nyitottuk meg próbatermünket, a B8-at csoportjaink számára. Elindult ifjúsági tagozatunk, így három csoporttal kezdtük meg az évadot.

2019

Az év ismét nagy változást hozott, hiszen márciusban kitártuk a B8 kapuját az Irodalom éjszakája rendezvény ideje alatt a nagyközönség számára. Júniustól egy sokszínű, kreatív csapattal kulturális egyesületként folytatjuk tevékenységünket, színjátszó tagozataink érdekében.

2020

Ezt az évet nagy tervekkel és 5 különböző projekttel nyitottuk meg. Minden tagozatunk saját színdarabot kezdett, márciustól pedig online drámafoglalkozásokat és próbákat tartottunk. A színdarabok bemutatóját őszi időpontokra helyeztük át.

A további információkért érdemes nyomon követni bejegyzéseinketFacebook oldalunkat vagy követni minket a közösségi oldalakon.

ITT ismerhetők meg csoportjaink!